Premier League of Darts: donderdagavond alles of niets tussen Clayton en Van den Bergh

26 mei 2021

Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh tegen Jonny Clayton. Dat is donderdagavond de enige wedstrijd die je MOET zien in de Premier League of Darts. Op de laatste speelavond van de reguliere competitie strijden die 2 darters namelijk om het laatste ticket voor de top 4. Een avond later (vrijdag 28 mei) is de finale-avond en daar moet je bij zijn.


Dan worden namelijk de prijzen verdeeld. Niet alleen is er keiveel prijzengeld te verdienen, er komt ook sowieso een andere winnaar dan vorig jaar. En dat kan dus zomaar Clayton óf Van den Bergh zijn. Vooralsnog heeft de PDC dat onderlinge duel als laatste van de donderdagavond ingedeeld. Waarschijnlijk blijft dat wel zo, want dan blijven zoveel mogelijk dartfans hangen voor die wedstrijd.

Gelijkspel: Clayton door
Het scenario is als volgt: momenteel staat Clayton op legsaldo boven Van den Bergh. Beide darters hebben 16 punten. Bij een gelijkspel (dan moet het dus 7-7 worden) is Clayton de gelukkige. Van den Bergh gaat alleen door als hij wint. Een rechtstreekse shoot-out om de 4e plek. Wij kunnen niet wachten!

Rest is al beslist
De andere 3 plekken zijn al ingevuld door Michael van Gerwen, Nathan Aspinall en Jose De Sousa. Daar komt geen verandering meer in. Peter Wright, James Wade en Gary Anderson zijn dus ook al uitgeschakeld. Alle wedstrijden met die darters erin doen er dus sowieso niet meer toe. Allemaal kijken naar Van den Bergh-Clayton dus!