Price is de 1e kwartfinalist op WK darts na zege op De Sousa

29 december 2022

Getty Images

Gerwyn Price is de 1e kwartfinalist van het WK darts! The Iceman won donderdagavond de 1e wedstrijd in ronde 4 van Jose de Sousa. In de kwartfinale - na de jaarswisseling - neemt Price het op tegen Gabriel Clemens of Alan Soutar. Die 2 darters gooien op vrijdag 30 december tegen elkaar.


Price won de eerste strijd en ging met een 1-0-voorsprong in sets de pauze in. De Sousa had weinig zin om - net als in zijn vorige wedstrijd - weer met 3-0 achter te komen in sets en kwam direct met 2-0 voor in legs in de 2e set. Price zette vervolgens even aan en kwam terug tot 2-2 in de 2e set. De Welshman walste er vervolgens overheen: 3-2 in legs, 2-0 in sets.


De Sousa pakte dan uiteindelijk wél de 3e set: 2-1! Heel lang mocht de Portugees niet van zijn puntje genieten, want een setje later was Price weer de betere: 3-1.


Weer had De Sousa alle kans om een setje te pakken, maar hij miste D16 om met 3-1 te winnen. Price maakte er snel 2-2 van en stond daarmee op matchpoint. Uiteindelijk had hij 2 matchdarts nodig!