Tops-tops! Michael van Gerwen wint op indrukwekkende wijze het German Darts Championship

13 maart 2022

Michael van Gerwen is een beest! De Nederlander won zondag voor het eerst sinds lange tijd weer een Euro Tour-toernooi. Van Gerwen versloeg na een sensationele finale Rob Cross: 8-5. Van Gerwen is dus de koning van het German Darts Championship.


Cross was als beste weg. Hij behield gelijk zijn eigen leg en brak Van Gerwen direct daarna. Die break verzilverde Cross bijna, hij miste alleen dubbel-19 bij een 158-finish. Van Gerwen snoepte de leg van Cross af met een 100-finish. Hij gooide hem uit via tops-tops. Toch had de Nederlander er niet veel aan, want hij leverde zijn eigen leg vervolgens weer in: 3-1 voor Cross.

Kantelen
Cross liet Van Gerwen bij een 4-2-stand in zijn voordeel ontsnappen. De Engelsman kon het gat weer vergroten naar 3 legs, alleen hij miste 3 pijlen op een dubbel. Met wederom tops-tops maakte er Van Gerwen er vervolgens 4-4 van.

Bij 5-5 perste Van Gerwen er een superieure leg uit. Daardoor lag het voordeel ineens bij de Nederlander. De wereldklasse droop er in de laatste legs vanaf en Cross kon Van Gerwen niet meer achterhalen. Daardoor won Van Gerwen voor het eerst sinds mei 2019 een toernooi in de Euro Tour.