Van den Bergh vond het moeilijk om te gooien tegen sombere vriend: ‘Vorig jaar keek ik nog tegen hem op’

7 april 2021

Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh schreef woensdagavond weer een stukje dartshistorie door met 7-0 (een whitewash) te winnen van Glen Durrant. Op avond 3 van de Premier League of Darts kreeg de kampioen van vorig jaar hard op z'n broek. En dat deed pijn aan de ogen van de dartfans, die Durrant ontzettend zagen worstelen met zichzelf.


Zijn Belgische tegenstander zit in hetzelfde team en durft hem zelfs een vriend te noemen. Dat maakte het extra moeilijk voor Van den Bergh om zijn hoofd erbij te houden. "Ik heb ook zijn lichaamstaal gezien. Er was geen mood, alleen maar schouders die hingen. Hij oogde ontzettend gefrustreerd met zichzelf. Ik dacht ook echt bij mezelf: oooh wat is dit moeilijk om te zien'."

'Ik keek tegen hem op'
Toch bleef The Dreammaker professioneel. "Dat moet ook. Ik wist dat ik 'm had en moest hem niet terug laten komen. Anders was ik zelf ook na gaan denken. Je moet dan inderdaad professioneel blijven, maar dat was niet makkelijk. Ik keek vorig jaar zo tegen hem op en kreeg veel goede raad van hem. Nu was het andersom en gaf ik hem raad. Maar hij moet het zelf doen."