🎥  | Vechtende Belgische darter doet z’n verhaal: ‘Veel te veel gedronken, ik ga mezelf op laten nemen’

11 augustus 2023

Een video van een doorgeslagen darter ging afgelopen week viral op social media. Op de Antwerp Open, een toernooi op het WDF-circuit, zagen we beelden van een darter die in een vechtpartij belandde en rake klappen uitdeelde aan onder andere de beveiligers. Youtube-kanaal 433 Darts sprak met de dader.


De Belg heet Kenzo van Gelder en hij deed schuldbewust zijn verhaal. "Ik had al veel te veel gedronken die dag. Dat wil ik niet als excuus gebruiken, maar was wel zo. Ik was sowieso al heel prikkelbaar, omdat ik ook met problemen in m'n hoofd zit." Hij had nog geen wedstrijd gegooid, dus daar had het niks mee te maken. "Ik moest om 11:00 uur m'n eerste partij gooien, maar dat heb ik niet eens gehaald."

'Ik schaam mij heel diep'
Wat die problemen dan zijn? "Ik zit met mezelf in de knoop. Ik heb de laatste tijd veel meegemaakt. Ik ben ook aan het zoeken hoe het verder moet met mezelf. Ik weet ook niet waarom ik mijn shirt uitdeed of de beveiligers sloeg. Ik ging compleet door het lint. Ik schaam mij heel diep."

'Mensen moeten mij met rust laten'
De ruzie ontstond doordat mensen zich gingen bemoeien met een discussie die hij had met zijn nicht, zo zegt Van Gelder zelf. "Mensen moeten dat niet doen. Mensen die mij goed kennen, weten dat ze mij in zulke situaties met rust moeten laten. Maar dat gebeurde niet."

'Ik ga mezelf op laten nemen'
Van Gelder gaat aan zichzelf werken om dit in de toekomst te voorkomen. "Ik ga sowieso minder drinken. Maar ik heb ook besloten om mezelf een tijdje op te laten nemen. Om de rust in mijn hoofd terug te krijgen. Ik ga nu eerst aan mezelf werken en daarna ga ik het darten weer oppakken. Ik wil laten zien dat ik een goede jongen ben."