Vincent van der Voort strijdend ten onder in absolute WK-kraker: Luke Humphries wint

29 december 2022

Pro Shots

Vincent van der Voort is strijdend ten onder gegaan in de 3e ronde van het PDC WK. De Nederlandse darter leek snel afgeslacht te worden door de Engelsman, maar niets bleek minder waar. Vinnie vocht zich terug, maar verloor uiteindelijk toch met 4-3.


Lees ook: Zingen! Vincent van der Voort laat Ally Pally opnieuw genieten met heerlijke walk-on

De 27-jarige Cool Hand Luke had in de 1e 2 sets weinig tegenstand van de Nederlander. Van der Voort gooide gemiddeld zo'n 10 punten lager dan Humphries. De nummer 5 van de wereld gooide dan ook met prachtig gemak hoge score na hoge score. Humphries pakte de 1e set.

Loose darts
Ook de 2e set ging niet zoals Van der Voort wilde. Er werden veel loose darts (pijltjes die niet vallen in het gemikte grote vak) gegooid en dus pakte de Engelsman opnieuw de set. Van der Voort moest zich terugvechten.

Van der Voort vecht terug
En dat deed hij dan ook in de set die volgde. Fast Vinny kreeg het publiek met zich mee (die natuurlijk niet snel naar huis wilde) en zag zichzelf 2-0 maken. Humphries kwam nog volledig terug, kreeg zelfs nog pijlen voor de set, maar zag de Nederlander toch terug in de wedstrijd komen (2-1).

Cool Hand Luke koelde letterlijk af, want dubbel na dubbel werd gemist. Het lukte maar niet om tops raak te mikken. Van der Voort gooide zijn pijlen daarentegen weer met volle power het bord in. Het werd 2-2 in sets.

Een 143-finish en constant goede scores van de Nederlander maakte Humphries hopeloos. Althans, zo leek het. Van der Voort kreeg genoeg kansen om de set te pakken, maar gooide toen het écht moest een flutleg (3-2).
De Nederlander hielt zijn hoofd koel in de set die volgde. Opnieuw moest een last leg decider de setwinnaar uitwijzen, maar deze keer was Van der Voort er helemaal bij. Mede dankzij een 180'er maakte hij 3-3.

In de laatste set was Humphries opeens weer niet te houden. Hoge scores een 140-finish lieten Van der Voort kansloos. Humphries won met 4-2 in sets.

Laatste 16
Luke Humphries speelt bij laatste 16 van het PDC WK tegen Stephen Bunting, die won van Dave Chisnall.