🎥 | Wesley Plaisier blijft maar verrassen en knalt De Sousa uit European Darts Matchplay

2 juli 2022

Wesley Plaisier is dé verrassing van de Euro Tour dit jaar. Zonder een PDC tourkaart weet de darter iedere keer lastige kwalificatietoernooien door te komen om vervolgens ook op de Euro Tour-toernooien zelf te stunten. Op de European Darts Matchplay was José de Sousa z'n volgende slachtoffer.


De European Darts Matchplay, overigens niets te maken met de World Matchplay, is het 9e Euro Tour-toernooi van dit seizoen. Plaisier, de nummer 110 van de wereld, strafte De Sousa (7e) helemaal af: 6-1. Een heel hoog niveau was het niet, maar 'winnen is winnen', zoals menig darter minstens 1x in ieder interview vertelt.

European Championship
De goede prestaties op de Euro Tour van de 32-jarige Hagenaar zullen mogelijk leiden tot kwalificatie tot het European Championship, het eindtoernooi van de Euro Tour dat gezien wordt als een tv-major. Plaisier is opgeklommen tot de 28e positie op de ranglijst van de European Tour en kwalificeert zich virtueel voor het prestigieuze toernooi.

De darter speelt bij de laatste 16 van Euro Tour 9 tegen Madars Razma of Martin Schindler, en heeft dus wel degelijk kans om de kwartfinales te bereiken.