WK darts: Gerwyn Price gooit finale met 2 gezichten maar is tóch wereldkampioen

3 januari 2021

BSR Agency

Gerwyn Price kreeg enorm de bibbers toen hij bijna wereldkampioen darts was. In de finale tegen Gary Anderson zondagavond was hij in de eerste 6 sets heer en meester, maar toen begon het te kriebelen. Bij een 5-1 en later 6-2 stand vergooide The Iceman nog bijna zijn wereldtitel, maar hij overkwam net op tijd zijn zenuwen. Het werd 7-3 voor Price in de finale.


Echt, je knipperde een paar keer met je ogen en Price was gevlogen. Dat dankte hij vooral aan zijn waanzinnige finishes. Hij bleef zelfs foutloos op dubbel-20. Anderson zag het hoofdschuddend aan en kon er ook gewoon helemaal niks aan doen. Binnen no-time stond Price met 5-1 voor.

Beste set OOIT
Het enige dat ontbrak in de finale was een 9-darter voor Price. Maar hij was wel waanzinnig dichtbij. Liefst 8 pijlen waren perfect, voordat hij dubbel-12 miste voor een perfecte leg. Het maakte niks uit, want hij gooide in die set wel de beste set OOIT op het WK darts.


Toch een pijl op tops gemist
Vanaf 5-1 in sets werd het ietsje minder bij Price, die de wereldtitel kon ruiken. Hij miste voor het eerst in de wedstrijd (14 pijlen) op tops. Geen schande en ook niks aan de hand, want Anderson had de hoop op een comeback van jewelste allang opgegeven. Toch moest er nog even een pauze gehouden worden, voordat de beslissing definitief was.

Gemiste matchdarts
Maar die pauze deed Price meer slecht dan goed. Ineens waren de rollen omgedraaid en gooide Price alleen nog maar pudding. Hij miste zelfs 9 matchdarts en liet Anderson terugkomen tot 6-3 en even later zelfs bijna 6-4, maar hij repareerde het net op tijd. Door wat missers van Anderson kon Price het alsnog afmaken.