WK-verrassing Danny van Trijp niet opgewassen tegen gevaarlijke Jonny Clayton

23 december 2022

PDC

Danny van Trijp heeft niet opnieuw kunnen verrassen op het PDC WK darts. De debutant won in de 1e ronde nog van routinier Steve Beaton, maar nummer 8 van de wereld Jonny Clayton was een stap te groot. Clayton won met 3-0 in sets.


De Welshman begon niet eens zo goed aan de wedstrijd. Toch pakte Van Trijp niet meer dan zijn eigen leg en dus kon Clayton opgelucht ademhalen toen hij de 1e set op zijn naam schreef.

Beste setgemiddelde ooit
En toen was het afgelopen, dacht Clayton. The Ferret opende met een 180'er en rondde de leg binnen 11 pijltjes uit. Opnieuw behield Van Trijp zijn eigen leg, maar keek toe hij Clayton richting de 125 (!) gemiddeld gooide in de 2e set. Het bleek zijn hoogste setgemiddelde ooit op een WK.

Het mocht dan ook geen verrassing zijn dat Clayton de set pakte. Hij gooide met een mooi ritme 78 uit. Ook in de 3e set pakte de 25-jarige Nederlander een leg, maar werd opnieuw gebroken door zijn tegenstander. Via tops maakte hij het af: 3-0.

Van Trijp won dit jaar zijn PDC Tour Card via de Challenge Tour en zal dus de aankomende 2 jaar proberen zich te vestigen in het professionele dartcircuit.

3e ronde
Clayton speelt in de 3e ronde van het WK darts tegen de Noord-Ier Brendan Dolan. Dolan versloeg een rondje eerder de Nederlander Jimmy Hendriks, waar hij niet zijn beste niveau hoefde te laten zien om de winst binnen te slepen.