🎙️  | Darts-presentatrice Anne-Marie Fokkens: 'Haal de vrouwen weer weg uit het mannendarten'
i

ANP

🎙️  | Darts-presentatrice Anne-Marie Fokkens: 'Haal de vrouwen weer weg uit het mannendarten'

Martijn Baars • 14:03, 23-12-2022 / Laatste Update: 06:38, 12-12-2023

In deze aflevering van de Sportnieuws.nl Darts-podcast praten presentatoren Robert Hüsken en Martijn Baars met presentatrice Anne-Marie Fokkens. Zij is nu bijna een jaar het vaste gezicht bij de darts-uitzendingen op Viaplay.

Ze krijgt onder andere voorgelegd wat zij zou veranderen als zij de baas van de PDC wordt. "Ik zou de vrouwen weer weghalen uit het mannendarts. Geef ze gewoon hun eigen podium! Nu doen vrouwen als Fallon Sherrock, Beau Greaves en Lisa Ashton het hartstikke goed tijdens hun toernooien. Maar als ze dan tegen een man staan op het WK of uitgenodigd worden voor de World Series of Premier League, dan zien we ze week in, week uit worstelen. Daar is niemand bij gebaat."

Bumpy ride bij Viaplay

Ook praat ze uitgebreid over de bumpy ride die ze had toen ze begon bij Viaplay. "Ik kwam in een wereld die al jaren hetzelfde was. Dezelfde mensen, dezelfde formats. Dat was wel even aanpoten om dat te veranderen. Maar ik ben met open armen ontvangen en merk er bij de mensen voor- en achter de schermen niks van dat er nu ineens 'een nieuwe vrouw' zit."