Berry van Peer is spanning meesterlijk de baas bij WK darts-debuut en wint van Luke Woodhouse
i

Getty Images

Berry van Peer is spanning meesterlijk de baas bij WK darts-debuut en wint van Luke Woodhouse

Martijn Baars • 16:47, 21-12-2023 / Laatste Update: 08:51, 07-01-2024

Berry van Peer is bij zijn debuut op het WK darts knap doorgedrongen tot de tweede ronde. De Nederlandse darter won in een thriller van de Engelsman Luke Woodhouse. Het werd 3-2 in sets voor Bionic, die zaterdagavond terugkomt voor zijn wedstrijd in de tweede ronde.

Van Peer begon goed aan de wedstrijd en stond binnen no time met 2-0 in legs voor. Hij liet zijn tegenstander echter terugkomen en er moest een beslissende leg aan te pas komen om het verschil te maken. Daarin was Van Peer ook weer goed, maar moest hij bij het aanleggen voor de setwinst toch even terugdenken aan zijn darteritus-periode. Hij nam uitgebreid de tijd voor tops en gooide die meteen met zijn eerste pijl: 1-0.

Woodhouse mist ineens 8 legpijlen

In de tweede set ging alles met de pijlen mee, waardoor het weer 2-2 in legs werd. Weer dus een beslissende leg. En die ging dit keer naar Woodhouse. Het gaf wel aan hoe dicht beide darters bij elkaar stonden qua niveau. Maar uit het niets kreeg Woodhouse ineens de leg niet uit. Hij stond 2-1 achter in set 3 en miste liefst 8 pijlen op z'n dubbels. Van Peer stapte in en pakte de set een leg eerder dan hij verwacht had: 2-1.

Spanning tot de laatste set

Woodhouse rekende in de vierde set meteen af met zijn demonen op de dubbels door 114 uit te gooien. Hij kwam daarmee op een 2-0 voorsprong, maar gaf die uit handen. Van Peer bleef namelijk heel goed gooien en sleepte er een beslissende leg uit. Woodhouse kreeg 6 pijlen vanaf 164 om dat uit te gooien, maar dat lukte niet. Van Peer kreeg vanaf 46 2 matchdarts, maar hij miste ze allebei. Woodhouse gooide 60 wel in 2 pijlen uit en maakte er 2-2 in sets van.

Van Peer tegen Josh Rock

In die beslissende vijfde set kwam Van Peer snel met 2-0 voor, mede omdat Woodhouse slecht begon aan set 5. Hij stond na die twee legs op minder dan 80 gemiddeld te gooien. Dat kostte de Engelsman de kop tegen de Nederlander, die dus naar de tweede ronde gaat bij zijn debuut. Daarin treft hij het jonge supertalent Josh Rock. Die wedstrijd is zaterdagavond.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts