Bijltjesdag op de UK Open voor de Nederlanders: nog maar 8 van de 23 landgenoten over
i

BSR Agency

Bijltjesdag op de UK Open voor de Nederlanders: nog maar 8 van de 23 landgenoten over

Martijn Baars • 17:57, 05-03-2021 / Laatste Update: 00:21, 05-01-2024

De UK Open heeft van een flink aantal Nederlandse darters al afscheid moeten nemen. Het werd vrijdagmiddag bijltjesdag. Er stonden voor het begin van het toernooi liefst 23 landgenoten op de lijst, daarvan zijn er bij het ingaan van de 4e ronde nog maar 8 over. Ook Raymond van Barneveld ligt al uit het eerste majortoernooi van het jaar bij de PDC.

Alleen Martijn Kleermaker en Maik Kuivenhoven overleefden de eerste 3 rondes en mogen zich vrijdag melden voor de loting van de 4e ronde. Daarin stromen ook nog 6 landgenoten in die nog niet in actie hoefden te komen. Dat zijn Michael van Gerwen, Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort.

2/17 Nederlanders maar door

Van de 17 Nederlandse darters die zich door de eerste 3 rondes moesten worstelen, hebben zich dus maar 4 gekwalificeerd. Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Gino Vos, Maik Kuivenhoven, Jitse van der Wal, Kevin Doets, Maikel Verberk, Geert Nentjes, Ryan De Vreede, Damian Mol, Niels Zonneveld, Derk Telnekes, Berry van Peer, Lorenzo Pronk en Luc Peters liggen allemaal al uit de UK Open.

Iedereen kan tegen elkaar

De loting van de 4e ronde is al snel. Die loting is open, wat betekent dat iedereen meteen tegen iedereen kan loten.