Cameron Menzies na zege in eerste ronde WK darts: 'Tijdens werk besefte ik dat darten een mooie hobby is'
i

Getty Images

Cameron Menzies na zege in eerste ronde WK darts: 'Tijdens werk besefte ik dat darten een mooie hobby is'

Martijn Baars • 23:38, 15-12-2023 / Laatste Update: 04:42, 06-01-2024

Cameron Menzies was vrijdagmiddag nog aan het werk als loodgieter, terwijl hij vrijdagavond moest gooien op het WK darts. Het bracht hem een mooi inzicht, terwijl hij aan waterleidingen aan het sleutelen was. Want na zijn zege in de eerste ronde in Ally Pally op de Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez deelde hij hoe zijn 'WK-dag' verliep.

Hij won dus met 3-0 van Rodriguez en tijdens de wedstrijd smeet Menzies met emoties. Na een goede beurt én na een slechte beurt. Het zorgde voor lachers in de zaal. Maar blijkbaar had hij het nodig. "Ik was de hele dag al zo zenuwachtig als wat", gaf Menzies eerlijk toe.

Zenuwen

's Middags kon hij die nervositeit nog wegdrukken met zijn werk. "Dat was heel fijn. Ik weet ook: dáár verdien ik m'n geld en daarmee kan ik voor mezelf zorgen. Darten is een hobby. Wel een hele mooie hobby. Maar dat besefte ik wel. Met mijn werk verdien ik geld. Ik hoop dat ook snel met mijn darten te kunnen doen.

Dave Chisnall

Door zijn zege op Rodriguez speelt hij zaterdagmiddag tegen Dave Chisnall. Als hij net zo gooit zoals in de eerste twee sets tegen Rodriguez, kan hij ver komen tegen Chizzy. "Dat is een beetje mijn probleem. Ik weet dat ik goed kan gooien. Maar de ene keer is het goed en de andere keer is het slecht. Ik heb daar geen controle over."

- Dit is het speelschema van het WK darts

Dankbaar voor z'n werk

Nog even over zijn werk. Het liefst zou hij professioneel darter worden, dus fulltime aan de oche staan en daar z'n geld mee verdienen. Maar hij is heel dankbaar voor de baas die hij nu heeft. "Zij steunen mij op allerlei vlakken. Ik heb veel vrijheid van ze gekregen. Zowel letterlijk dagen vrij, als vrijheid om te oefenen met darten. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Zonder m'n werk had ik hier niet zomaar kunnen staan."

- Dit is het prijzengeld van het WK darts