Christian Kist en Luke Littler reageren op waanzinnig debuut: 'Wat moet je hier van zeggen?'
i

Getty Images

Christian Kist en Luke Littler reageren op waanzinnig debuut: 'Wat moet je hier van zeggen?'

Martijn Baars • 00:18, 21-12-2023 / Laatste Update: 20:19, 05-01-2024

Luke Littler en Christian Kist waren woensdagavond getuigen van een waanzinnige partij. Helaas voor Kist was die partij eenrichtingsverkeer van zijn tegenstander. Littler werd de jongste speler die een wedstrijd op een WK darts won, de debutant met het hoogste gemiddelde ooit en de tot nu toe best gooiende speler van iedereen. Na afloop konden beide darters niet anders dan hun pet afnemen voor Littler.

Kist was duidelijk: "Wat moet je hiervan zeggen? Ik deed weinig verkeerd, maar kreeg ook zo weinig kansen. Ik keek m'n ogen uit", zei Kist tegen Viaplay. "Hij was een klasse beter, alle credits naar hem. Het is bijna onmogelijk om van zo iemand te winnen. Als hij zo blijft gooien, doet hij gewoon een gooi naar misschien wel een wereldtitel."

9-darter bij het ingooien

Littler stond met een brede grijns bij Viaplay. Hij wist al bij het ingooien dat het goed zou gaan bij zijn debuut op het grootste podium van allemaal. "Ik gooide toen een 9-darter tegen m'n manager. Dus ik wist dat het goed zat. Alleen tijdens mijn opkomst had ik een beetje zenuwen, daarna waren ze snel weg."

Kwartfinale?

Kijkt hij ook al uit naar de 'makkelijke' route naar een kwartfinale? Hij speelt in de tweede ronde tegen Andrew Gilding, als hij die wint tegen Matt Campbell in ronde drie. Als hij die wint, staat hij in de achtste finale en kan hij als 'beste' darter Peter Wright of Raymond van Barneveld tegenkomen. "Ik kwam naar het WK om een wedstrijd te winnen. Dat is al gelukt. Nu gaan we het zien tegen Gilding, maar met mijn niveau heb ik mezelf nu al verrast."