Co Stompé twijfelt over fysiek van Luke Littler: 'Als je er nu al zo bij loopt...'
i

Getty Images

Co Stompé twijfelt over fysiek van Luke Littler: 'Als je er nu al zo bij loopt...'

Rick Kraaijeveld • 10:01, 28-12-2023 / Laatste Update: 04:12, 07-01-2024

Co Stompé en Niels Zonneveld waren bij de middagsessie de analisten aan tafel bij Viaplay. In de voorbeschouwing ging het ook even over Luke Littler, de 16-jarige revelatie van het WK darts. Er gingen foto's van hem rond waar hij rustig kerstcadeaus aan het openen was, tijdens het kerstreces, zoals kinderen van zijn leeftijd vaker doen. Het ging daarna over zijn prestaties op het WK én zijn fysiek.

De foto kwam voorbij omdat zijn moeder een foto op X had geslingerd waarop de darter te zien is bij de kerstboom thuis. Niels Zonneveld werd gevraagd wat hij van hem vond, hij had hem immers al gezien op het WK. "Als hij op deze manier doorgaat met het talent dat hij heeft, dan geef ik hem daar (het winnen van een WK, red.) de kans voor. Het is alleen afwachten hoe het de komende jaren zal gaan, want het is nu een puber op het moment."

Eten

Zonneveld gaf hem kudo's voor hoe hij omgaat met alles wat op hem afkomt als jonge jongen. "Hij komt rustig over, veel oefenen en trainen. Hij ziet er niet heel gezond uit op het moment, met alle respect. Hij moet proberen iets fitter te blijven, daar is misschien winst te behalen. Maar wat hij op dit moment doet dat is natuurlijk verschrikkelijk goed."

Stompé brak in en wilde daar ook wel wat over zeggen: "Hij speelt heel volwassen, zoals hij wedstrijden in gaat... 16 jaar, ik geloof het nog steeds niet", zei hij. Maar ook hij had wat te zeggen over het fysiek van de jonge Engelsman. "Als je er nu al zo bij loopt, je wordt dadelijk 17. De hele dag eten ook, hoor ik achter de schermen. Dat ga je zo geen 20 jaar volhouden."