Danny Noppert doet AANGIFTE: 'Hacker deed alsof ik ziek was en zette crowdfunding op'
i

Lawrence Lustig/PDC

Danny Noppert doet AANGIFTE: 'Hacker deed alsof ik ziek was en zette crowdfunding op'

Eimert Pruis • 14:19, 08-12-2021 / Laatste Update: 02:02, 12-12-2023

Darter Danny Noppert heeft aangifte gedaan bij de politie omdat een hacker zijn Facebook en Instagram gebruikte om mensen geld afhandig te maken. "Onlangs ben ik gehackt. De hacker heeft net gedaan alsof ik ziek was en heeft in mijn naam om geld gevraagd", zegt Noppert tegen Sportnieuws.nl.

Grote schrik bij Noppert toen hij een paar maanden geleden opeens niet meer op zijn Instagram- en Facebook-account kwam. Hij was gehackt. Heel vervelend natuurlijk, want al zijn Insta-volgers was hij kwijt.

Hacker probeert mensen te bedriegen

Daar bleef het niet bij, het werd zelfs nog erger. De brutale hacker en crimineel dus besloot te profiteren van de vele volgers van Noppert. Op de oude accounts van Noppert gaf de hacker aan dat de darter ernstig ziek was en dat hij geld nodig heeft. "Hij zette gewoon een crowdfunding op in mijn naam. Hij vroeg geld aan mensen en mensen gaven echt geld."

Noppert heeft aangifte gedaan bij de politie. "Het is lastig om de hacker te pakken te krijgen en te straffen. Ik moet het zelf ook zoveel mogelijk delen en natuurlijk moet iedereen het ook rapporteren bij Facebook en Instagram. Maar tot nu toe doet Facebook daar niet veel mee."

Volg Danny Noppert alleen via onderstaand account

Wil je Danny Noppert steunen, volg hem dan uitsluitend via zijn officiële account: @dannynoppert_official. Kijk zijn nieuwe Instagramaccount hier.