Danny Noppert kan circus verwachten: Scott Williams zijn tegenstander in tweede ronde WK darts
i

Getty Images

Danny Noppert kan circus verwachten: Scott Williams zijn tegenstander in tweede ronde WK darts

Martijn Baars • 00:31, 17-12-2023 / Laatste Update: 20:09, 08-01-2024

Met veel gebaren, geroep en theater won Scott Williams zijn eerste ronde op het WK darts. En dat kan nog weleens een dingetje gaan worden in de tweede ronde. Want dan moet de koele Danny Noppert tegen Williams. Twee compleet contrasterende stijlen tegen elkaar, dat wordt leuk.

Eigenlijk moet Noppert gewoon doen zoals Williams z'n tegenstander in de eerste ronde deed. De Japanner Haruki Muramatsu was namelijk, net als Noppert, een koele kikker. Hij vertrok geen spier bij het uiterlijke vertoon van Williams en gooide stoïcijns door. Het leverde hem zelfs bijna de eerste set op, maar hij miste 2 pijlen op tops voor die set die naar Williams ging.

Feestje met het publiek

Shaggy pakte de tweede set overtuigend met 3-0 en vierde alvast een klein feestje met het publiek. Dat feestje vierde hij iets te vroeg, want Muramatsu gooide lekker z'n eigen wedstrijd en pakte brutaal de derde set (3-0). Het was een goede wake-up-call voor Williams dat hij er toch echt even bij moest blijven. Muramatsu brak Williams meteen in de vierde set en had de kans om op 2-0 te komen in Williams z'n set. Hij miste, waardoor Williams weer terug brak en dat vierde hij met een brul.

15.000 pond aan prijzengeld

Even later kon hij toch echt definitief dat feestje vieren met zijn overwinning in de eerste ronde. Daarmee verzekerde Williams zich in ieder geval alvast van 15.000 pond aan prijzengeld.

Tegen Danny Noppert

Donderdag 21 december, in de avondsessie, wacht nu dus een confrontatie met Danny Noppert. Daar moet de Fries oppassen dat Williams geen gebruik gaat maken van zijn circuskunsten en bijvoorbeeld het publiek naar zijn hand zet. Noppert kan 'saai' ogen voor fans, die misschien dan liever van die no-look-worpen zien van Williams. Maar als nummer 7 van de wereld is Noppert natuurlijk tegen alles bestand en zou zijn niveau ook hoger moeten zijn.

- Dit is het speelschema van het WK darts