Danny Noppert 'net op tijd' vader geworden van tweede kind: 'Anders had ik het WK darts ook overgeslagen'

Martijn Baars • 14:18, 05-12-2023 / Laatste Update: 09:42, 07-01-2024

Danny Noppert is voor de tweede keer in zijn leven vader geworden. Na zoontje Jent in 2022 kwam dinsdag 28 november 2023 dochter Ines ter wereld. En dat is net op tijd, zo geeft de Nederlandse darter ook zelf aan. Anders had hij het WK darts overgeslagen.

Het was bij de Grand Slam of Darts al onzeker of hij dat toernooi af kon maken. Zijn vriendin Mandy stond al op het punt van bevallen, maar de geboorte van Ines bleef nog even uit. Uiteindelijk sloeg Noppert wel de Players Championship Finals over en miste hij een paar dagen na de finale ook de persdag van de TOTO Dart Kings. Nu Ines geboren is en alle hectiek van een geboorte een week achter Noppert en z'n gezin ligt, heeft de darter uit Joure even tijd om met Sportnieuws.nl te praten.

- Check hier het speelschema van het WK darts

- Lees hier hoeveel prijzengeld de darters kunnen verdienen op het WK darts

'Ik had het WK ook overgeslagen'

Hij heeft aan dat de keuze om de Players Championship Finals over te slaan een hele makkelijke keuze was. Sterker nog: "Ik had ook het WK overgeslagen als dat aan de orde was geweest", zegt Noppert in een videocall. "Ik wil er dan voor mijn familie zijn. Dit maak je maar een paar keer mee in je leven. Darten kan ik nog heel lang. Uiteindelijk had ik misschien de Players Championship Finals wel kunnen gooien, maar ik had geen zin om gestrest op het podium te staan. Dus mijn besluit om dat toernooi over te slaan was prima."

WK darts

Nu kan Noppert, tussen de korte nachten door, zich gaan richten op het WK darts. Voor hem begint het WK in Ally Pally op donderdag 21 december 2023 met zijn partij in de tweede ronde tegen de winnaar van de eerste rondepartij Scott Williams - Haruki Muramatsu. Toen zijn zoontje Jent werd geboren, won hij niet lang daarna zijn eerste ranking major; de UK Open. Gaat hij nu dan ook stunten op het WK darts met de eindzege. "Dat zou wel heel mooi zijn als ik zover kan komen. Ik wil dat m'n kinderen later trots op me kunnen zijn."