Danny Noppert wint 1e ronde van World Matchplay 2023 ondanks vele missers op dubbels
i

Getty Images

Danny Noppert wint 1e ronde van World Matchplay 2023 ondanks vele missers op dubbels

Rick Kraaijeveld • 17:12, 16-07-2023 / Laatste Update: 23:13, 11-12-2023

Danny Noppert heeft in de 1e ronde van de World Matchplay gewonnen van de Duitser Martin Schindler. Hij won de partij met 10-8. Hij maakte het nog even spannend voor zichzelf door veel dubbels te missen, maar raakte ze net op tijd weer. In de 2e ronde van het toernooi is de tegenstander Nathan Aspinall of Krzysztof Ratajski.

Noppert begon een beetje wisselvallig maar ging wel met een voorsprong de pauze in. Na 5 legs stond het 3-2. Die laatste was een beetje een cadeautje, want eigenlijk had Schindler zeker 3 pijlen cadeau gekregen van Noppert omdat hij zijn eerste 2 pijlen op de dubbel miste. Maar de 2e keer liet Noppert niet aan zich voorbij gaan. Het was direct ook zijn 1e voorsprong van de wedstrijd.

Dubbels missen

Na de rust gaf hij deze weer uit handen door weer 2 keer de dubbel te missen. Gelukkig deed Schindler dat ook dus had Noppert zat kansen om het weer recht te zetten. Het was niet dat Noppert namelijk schitterend stond te gooien, het was vooral dat Schindler niet zo goed was. Hij gooide na 8 legs maar 82 gemiddeld, wat voor de World Matchplay niet genoeg is. Noppert zat er iets beter bij met 93 gemiddeld na 10 legs. Stand: 7-3.

In het laatste deel van de partij maakte Noppert wat foutjes, waardoor Schindler weer wat vertrouwen kreeg. De Duitser kwam toch weer wat dichterbij door slordig finishen van Noppert. Met 8-7 werd het toch nog spannend voor de Nederlander.

Favorietje

Precies op het moment dat Schindler 8-8 kon komen door zijn finish uit te gooien, miste hij. Toen gooide Noppert een 112-finish via zijn favoriete dubbel: dubbel-20. The Freeze hoefde daarom nog maar 1 leg te pakken voor de winst. Dat deed hij wederom via zijn favoriete dubbel. Eindstand: 10-8.