🎥​ | Darren Penhall stopt waarschijnlijk na debuut op WK darts: 'Denk dat dit het is'

19:29, 16-12-2023 / Laatste Update: 00:46, 08-01-2024

Darren Penhall maakte zaterdag op 51-jarige leeftijd zijn debuut op het WK darts. Hij won met 3-1 van Jules van Dongen en neemt het zondagmiddag in de tweede ronde op tegen Joe Cullen. Toch lijkt er nu al een einde te komen aan zijn dartsavontuur.

Na afloop van zijn partij werd op de persconferentie gevraagd naar zijn toekomstplannen. "Ik speel niet voor het geld, ik speel gewoon voor de lol", vertelde hij. De Engelse Australiër verloor eind 2021 zijn tourkaart en verhuisde naar Australië. Daar maakte hij dit jaar indruk door maar liefst 11 van de 21 DPA-toernooien (de Pro Tour van Australië) te winnen.

Zelfs niet in Australië

"Ik heb nooit echt op topniveau gespeeld en terug gaan naar Q-School zie ik zeker niet zitten", gaat hij verder. "Het ging mij erom om ooit op dit podium te spelen en dat is nu gelukt." Ook terug in Australië pakt hij waarschijnlijk niet de pijlen op.

"Dat is niet de planning nee. Als je op hoog niveau wilt darten moet in Engeland wonen en mijn vrouw en ik hebben er 18 maanden geleden voor gekozen om definitief naar Australië te verhuizen."

Voor de lol

Een vriend van Penhall daagde hem uit om toch nog te gaan darten. "Dat ging heel goed, waardoor ik mij plaatste voor het WK. Ik deed het gewoon voor de lol en naar mijn mening is dit ook gewoon het einde.""