Darter Michael Smith verloor bijna een hand bij vistrip: 'Haai van 1,20 meter'

Darter Michael Smith verloor bijna een hand bij vistrip: 'Haai van 1,20 meter'

16:21, 19-01-2024 / Laatste Update: 16:38, 19-01-2024

Michael Smith, de wereldkampioen darts van 2023, doet mee aan de Bahrain Darts Masters. In de eerste ronde smeet hij Paolo Nebrida opzij. Want gelukkig beschikt Bully Boy nog over beide handjes, al was dat na een aanvaring met een haai bijna anders.

Tussen het WK darts 2024 en de Bahrain Darts Masters in ondernam de Engelsman een vistripje. Hij ging vissen op de Arabische manier. "Dan gebruik je geen hengel en alleen een vislijn", zei hij tegen Dan Dawson van ITV Sport. "Binnen een paar minuten had ik een haai van 1,20 meter te pakken. Het leek aanvankelijk geen grote te zijn. Maar toen ik naar de zijkant van de boot ging, begon de haai te trappen. Het beest scheurde het vel van mijn hand open. Mijn hand lag er bijna af, maar het is nu genezen."

Het feest is over

Smith erkent dat hij sinds hij wereldkampioen werd niet zo geweldig heeft gepresteerd. "Ik was te druk met feesten. Ik had plezier, ik genoot van mijn status. Maar nu ik zie dat Luke Humphries mijn titel heeft overgenomen, doet het wel pijn. Nu moet ik harder werken dan ooit om terug te keren."