Darter Rob Cross zwaar teleurgesteld in de PDC: 'Ik dacht dat het wat betekende, maar blijkbaar niet'
i

Taka Wu/PDC

Darter Rob Cross zwaar teleurgesteld in de PDC: 'Ik dacht dat het wat betekende, maar blijkbaar niet'

Martijn Baars • 13:51, 01-02-2022 / Laatste Update: 05:26, 12-12-2023

Rob Cross is enorm gefrustreerd dat hij niet is uitgenodigd om mee te doen aan de Premier League of Darts. De Engelse darter reageert bij Oche uitgebreid op die teleurstelling. "Ik dacht dat het EK winnen wel meer zou betekenen."

Cross won het EK in oktober en is pas de 2e darter ooit die niet naar de Premier League mocht terwijl hij een televisietitel op zijn naam had staan. "Ik voel me verloren en verslagen door dit nieuws. IK dacht dat de regels voor een Premier League-deelname waren dat je een tv-titel moest winnen. Blijkbaar dacht ik dat fout."

'Blijkbaar niet zo belangrijk'

De uitsluiting van Cross voelt ook voor fans krom. Iemand als Gary Anderson, die in 2021 niks won, zit namelijk wel bij de 8 namen die mee mogen doen. "Blijkbaar is het winnen van het EK niet belangrijk. Ik heb niks tegen de spelers die wel een uitnodiging hebben gekregen, maar dan weten we nu allemaal dat het EK blijkbaar niet zo belangrijk is als we dachten."

Lees ook: Viaplay biedt tijdelijk zeer voordelige abonnementen voor onder andere het darten

'Flinke klap'

Cross heeft nu ineens 17 weken extra vrije tijd, maar had er liever bij gezeten. "Als je ervan uitgaat dat je mee mag doen en dat gaat uiteindelijk niet door, dan is dat een flinke klap. Ook als je kijkt naar sponsoren enzo. Nu heb ik meer tijd met mijn familie en gelukkig houden zij nog wel van mij!"