Dartrevelatie Gian van Veen gaat binnenkort stoppen met werken: 'Heb het financieel niet meer nodig'
i

Jonas Hunold/PDC Europe

Dartrevelatie Gian van Veen gaat binnenkort stoppen met werken: 'Heb het financieel niet meer nodig'

Rick Kraaijeveld • 09:46, 05-11-2023 / Laatste Update: 16:52, 08-01-2024

De 21-jarige Gian van Veen is een ontzettende dartrelevatie en versloeg laatst zelfs Michael van Gerwen op het EK. Binnenkort is het tijd voor hem om 'full prof' te gaan, zo liet hij weten bij Omroep Gelderland.

Van Veen zet heel de dartwereld op zijn kop, hij haalde pas dit jaar zijn PDC Tour Card maar hij maakt al erg veel indruk. Op de ranking staat hij al op de 52e positie en dat is behoorlijk knap. Vorig weekend behaalde hij op het EK maar liefst de halve finale. Alle reden om volle focus op het darten te leggen.

'Niet uit het niets'

Zelf blijft de jonge darter kalm onder alle triomfen. "Het gaat heel goed dit jaar. Ik had het niet verwacht, maar het kwam niet uit het niets." Hij heeft momenteel nog een baan vlakbij Schiphol, maar daar gaat hij ook mee stoppen. "Ik heb het financieel niet meer nodig. Ik kan nu rondkomen van het darten", zegt Van Veen.

Eind november kan Van Veen weer een mooie prijs binnen harken. Hij speelt dan de finale van het WK onder 25, hij zou de eerste Nederlander ooit worden die deze prijs pakt.