Dartsbond WDF blijft darters uit Rusland en Belarus weren op toernooien
Onder andere Boris Koltsov, in 2021 nog tegenstander van Dirk van Duijvenbode, mag voorlopig nog niet darten. © Getty Images
i

Onder andere Boris Koltsov, in 2021 nog tegenstander van Dirk van Duijvenbode, mag voorlopig nog niet darten

Dartsbond WDF blijft darters uit Rusland en Belarus weren op toernooien

14:52, 26-01-2024 / Laatste Update: 15:16, 26-01-2024

De WDF heeft bij de eerste vergadering van 2024 besloten over het al dan niet blijven weren van darters uit Rusland en Belarus. Er is besloten om dit voorlopig in stand te houden.

Het besluit is genomen nadat het Internationaal Olympisch Comité in december 2023 nog een uitspraak deed over het weren van de atleten. Daarin stond dat het aan de organisatie zelf is of ze atleten blijven weren of niet maar dat ze bij de Olympische Spelen onder neutrale vlag mogen spelen, mits ze niet openlijk de oorlog ondersteunen. Dat valt te lezen in het persbericht van de WDF.

Kritiek

Op de verklaring van de IOC kwam veel kritiek te staan. Vanuit Oekraïense sporters, maar ook vanuit verschillende sportbonden. De WDF heeft besloten om het eigen standpunt vast te houden op basis van de kritiek die de IOC kreeg en omdat veel andere bonden ook nog steeds niet de regel aanpassen. Ook is de situatie in de landen amper veranderd, waardoor de bond geen reden ziet om het aan te passen. 

De WDF houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zal steeds blijven anticiperen op de meest recente gebeurtenissen.