Dartsfans opgelet: Viaplay zendt Masters en gedeelte Premier League gratis uit op Youtube
i

Lawrence Lustig/PDC

Dartsfans opgelet: Viaplay zendt Masters en gedeelte Premier League gratis uit op Youtube

Martijn Baars • 19:01, 08-12-2021 / Laatste Update: 03:36, 12-12-2023

Het WK darts staat voor de deur. RTL 7 doet er voor het laatst verslag van, want na het WK gaan de uitzendrechten van het darten naar streamingplatform Viaplay. Maar daarvan hoorden we woensdagochtend dat de uitzendingen pas vanaf 1 maart starten in Nederland. Hoe zit het dan met de eerste toernooien van 2022?

Sportnieuws.nl was bij de persbijeenkomst van Viaplay en sprak daar met Marco Zwaneveld, de Head of Sports bij Viaplay. Op de vraag hoe Viaplay dan bijvoorbeeld de Masters (28-30 januari) en de eerste avonden van de Premier League of Darts (vanaf 3 februari elke donderdag) gaat uitzenden, had Zwaneveld goed nieuws. "Tot maart is het darten gratis live te zien op het Youtube-kanaal van Viaplay. Met Nederlands commentaar", belooft hij.

13,99 euro per maand

Vanaf 1 maart, als Viaplay dus live gaat in Nederland, verdwijnt het darten achter de betaalmuur van het streamingplatform. Je moet dan 13,99 euro per maand betalen om darts te kunnen kijken. Maar voor dat geld zie je meteen ook Formule 1, de Bundesliga, de Premier League en eigen series en producties die Viaplay gaat maken. Maar hoe zien de dartsuitzendingen van Viaplay eruit?

Geen reclames meer

"Ik kan vast 1 tipje van de sluier oplichten en dat is dat er tijdens het darten géén reclameblokken meer komen. Er is dus meer tijd voor analyses en andere dartsitem voor- tijdens en na de wedstrijden. Het team met analisten en commentatoren is nog niet compleet, maar we werken er hard aan om er begin maart meteen te staan."