Dartsrel? 'Gerwyn Price wil tegen Raymond van Barneveld spelen met oorkappen'
i

ProShots

Dartsrel? 'Gerwyn Price wil tegen Raymond van Barneveld spelen met oorkappen'

Marcel Roes • 21:20, 27-12-2022 / Laatste Update: 12:59, 08-01-2024

Dinsdagavond speelt Gerwyn Price bij het WK darts 2023 tegen Raymond van Barneveld. Da's een onvervalste kraker tussen 2 ex-wereldkampioenen.

Beiden wonnen de titel 1 keer, maar er is 1 groot veschil: Price is niet heel populair bij het (vooral Engelse) publiek in Londen, en Barney is dat wel. Price kan dus boegeroep en gefluit verwachten.

Volgens Viaplay is de Welshman van plan om het podium op te komen met gehoorbeschermers op. Je weet wel, van die oorkappen die je weleens op bouwplaatsen ziet.

Eerder in de week postte Price op social media een foto waarop hij zo'n koptelefoon draagt. "Ik zie jullie dinsdag", stond erbij. Kennelijk was het een serieuze aankondiging. Volgens Viaplay heeft hij aan dartsbond PDC gevraagd of hij zoiets mag dragen op het podium.

PDC

Volgens Arjan van der Giessen, reporter bij Viaplay, heeft Matt Porter, ceo van de PDC, daarna Barney ingelicht. "Raymond, het zou kunnen dat Price met gehoorbeschermers het podium op komt. Dan weet je dat", zou Porter tegen Van Barneveld hebben gezegd.

Geen geintje

Van der Giessen weet niet zeker of Price het ook echt gaat doen. "Het zou kunnen. Ik hou een slag om de arm. Het feit dat erover is gesproken met de hoogste baas van de PDC, geeft aan dat het niet alleen maar een geintje is."