Dartster Beau Greaves gooit op weg naar historische titel hoogste gemiddelde bij vrouwen ooit
Beau Greaves © Getty Images

Dartster Beau Greaves gooit op weg naar historische titel hoogste gemiddelde bij vrouwen ooit

00:40, 28-04-2024 / Laatste Update: 13:04, 28-04-2024

Beau Greaves (20) heeft in week negen van Modus Super Series met iedereen de vloer aangeveegd. De dartster uit Engeland won het evenement en verloor onderweg geen enkele partij. Ze is de eerste vrouwelijke winnaar van een speelronde in dit toernooi en ook de eerste ongeslagen speler.

Greaves heeft op weg naar de weektitel al haar duels gewonnen. In de eerste groepsfase gooide ze en passant eventjes het hoogste gemiddelde ooit bij de vrouwen: 114,56. Dat deed ze tegen Kevin Painter, in 2004 de nummer twee van het WK darts bij de PDC. Beau 'n' Arrow veroverde in 2022 en 2023 de WDF-wereldtitel voor vrouwen en staat eerste op de vrouwenranking van de bond WDF.

Geschiedenis

"Ik dacht niet te veel na over winnen", zei Greaves na afloop. "Ik ben opgelucht. Het was hier geweldig. Ik kan het niet geloven. Ik dacht eerst: hopelijk win ik een potje. Misschien had ik juist wel een wedstrijd moeten verliezen in de groepsfase. Ik heb veel berichten gekregen. Bedankt iedereen."

Modus Super Series

Korte uitleg: Modus Super Series is een wekelijks toernooi waaraan twaalf darters meedoen. Het zijn niet telkens dezelfde twaalf. Ze worden verdeeld over drie groepen, waarna er acht doorstromen naar de finale-avond. Daar volgt weer een groepsfase, waarna de beste vier naar de halve finale gaan. Na twaalf weken, met twaalf toernooien, doen de twaalf winnaars mee aan de Champions Week (de dertiende week).