De reus verplettert klein duimpje: Martijn Kleermaker verslaat Griekse stuiterbal op WK

Bart van der Wijst • 21:59, 19-12-2021

Martijn Kleermaker heeft zijn allereerste wedstrijd ooit op het WK van de PDC gewonnen. 'The Giant' verpletterde klein duimpje John Michael met 3-1. De Nederlander was niet onder de indruk van de Griekse stuiterbal.

Kleermaker miste vorig jaar het WK nadat hij op het laatste moment positief testte op het coronavirus, deze zondag nam hij revanche.

Gemiste dubbels, mooie afsluiter

De 1e set ging met 3-0 naar Kleermaker, die niet heel zuiver was op de dubbels. Kleermaker sloot de openingsset wel heel netjes af met een heerlijke 156-finish. Na de korte onderbreking bleef Kleermaker kansen missen op de dubbels en dus kwam hij onnodig in de problemen. Gelukkig herstelde hij de schade net op tijd en kwam hij op een 2-0-voorsprong in sets.

Daarna deed Yannis Michail, zoals John Michael eigenlijk heet, iets terug. Hij gooide beter dan Kleermaker, pakte de 3e set en zweepte het publiek in Ally Pally nog eens op.

Veel nut had het niet voor hem, want Kleermaker vermorzelde hem vervolgens in de 4e set. In de volgende ronde wacht voor de Nederlander Simon Whitlock.