Premier League Darts 2024: dit zijn de 8 deelnemers
i

PDC Darts

Premier League Darts 2024: dit zijn de 8 deelnemers

Brian Vesseur • 18:03, 04-01-2024 / Laatste Update: 09:34, 15-01-2024

De PDC heeft bekendgemaakt welke deelnemers straks meedoen aan de Premier League Darts 2024. De top vier van de wereld was al bekend en daar zijn nu vier darters aan toegevoegd. Lees hieronder welke darters van 1 februari tot en met 23 mei meedoen aan de Premier League Darts.

Deelnemers Premier League Darts 2024

De top vier van de wereld is automatisch geplaatst voor de Premier League. Na het WK zijn dat Luke Humphries (die het WK won), Michael van Gerwen, Michael Smith en Nathan Aspinall. Daar voegt de PDC ook nog Gerwyn Price, Peter Wright, Rob Cross én Luke Littler aan toe. De 16-jarige Littler verloor woensdagavond de WK-finale van Humphries.

Littler

De deelname van Littler is opvallend te noemen. Hij is 'slechts' de nummer 31 van de wereld en zal ook toernooien moeten gooien om meer geld te verdienen en zo hoger op de wereldranglijst te komen. Het geld wat darters verdienen met de Premier League telt namelijk niet mee voor de PDC-ranking, omdat het een toernooi op uitnodiging is.

Littler kan het sowieso gigantisch druk krijgen. Volgens zijn speelschema kan hij nagenoeg élke dag aan het vliegen zijn. Zijn dag bestaat dan uit eten, darten, slapen en vliegen.

Vincent van der Voort over de deelnemers van de Premier League Darts:

Deelnemers al bekend

De oplettende dartfan wist woensdagavond al welke darters zich mochten opmaken voor de Premier League. De PDC deelde een tweet met de schimmen van de darters. Daarin werd stiekem al duidelijk dat dartsensatie Littler van de partij zou zijn in onder andere Rotterdam.

The 2024 Premier League Darts Line-Up will be announced live on @SkySportsNews tomorrow at 1600 GMT 🚨

Who are your eight picks? pic.twitter.com/z1O4QTsQ05

— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2024

Rotterdam

Rotterdam is een van de speelsteden van de Premier League. Op donderdag 18 april wordt er in Ahoy gegooid. Met Berlijn (Duitsland) is Rotterdam de enige speellocatie die niet in het Verenigd Koninkrijk of Ierland ligt.