Dikke chaos bij Lakeside: BDO-voorzitter pakt beker af van kampioen Mikuru Suzuki
i

Getty Images

Dikke chaos bij Lakeside: BDO-voorzitter pakt beker af van kampioen Mikuru Suzuki

Marcel Roes • 15:56, 04-04-2022 / Laatste Update: 23:37, 08-01-2024

Je moet het Des en Paula Jacklin wel nageven: waar ze verschijnen gebeurt er altijd wel wat. Het koppel dat de dartsbond BDO bestuurt (en om zeep hielp) was zondag ook aanwezig bij het WK van de WDF in Lakeside. En dat ging dus niet geruisloos.

Eerst had Paula al kansloos haar potje in de 1e ronde verloren. Da's een traditie: eens in de zoveel tijd doet ze mee en druipt ze af met 2-0 in sets.

Suzuki

Toch kreeg ze nog een beker in handen. Die pakten zij en Des namelijk af van Mikuru Suzuki, winnares van het BDO-WK in Lakeside in 2020. Dat bleek het laatste WK van de bond te zijn, want inmiddels is de BDO failliet.

Politie?

Wat er nou precies is gebeurd, da's verwarrend. Sky Sports tweette dat het BDO-koppel de politie had ingeschakeld om de beker te verkrijgen. Het is namelijk een wisselbeker, die dus van de BDO is. Eerder pakten de Jacklins de beker af van Wayne Warren, in 2020 winnaar van het mannentoernooi.

De Jacklins reageren echter fel op die bewering. Ze zeggen dat er geen politie aan te pas kwam. En dat ze al 6 maanden geleden een afspraak hadden gemaakt met de manager van Suzuki. Die ging akkoord met het teruggeven van de beker.

Hoe dan ook, de chaos verstevigt de status van Des en Paula als de meest gehate mensen in de dartswereld. Da's toch ook een soort prijs!

Jacques Nieuwlaat

Toernooidirecteur Jacques Nieuwlaat, ook bekend als dartscommentator, tweet dat er geen politie was in Lakeside.