Dirk van Duijvenbode kent zijn tegenstander op WK darts
i

Getty Images

Dirk van Duijvenbode kent zijn tegenstander op WK darts

Martijn Baars • 17:51, 19-12-2023 / Laatste Update: 11:15, 07-01-2024

Boris Krcmar is vrijdagmiddag de tegenstander van Dirk van Duijvenbode op het WK darts. De Kroatische darter won zijn eerste ronde-partij van Keegan Brown redelijk simpel met 3-1 in sets. Hij finishte de wedstrijd met een mooie 108-finish: triple-18, single-18, dubbel-18.

Brown begon met een setgemiddelde van onder de 80, maar pakte die eerste set wel met 3-2. Dat kwam vooral door zijn 100 procent op zijn dubbels die set. In een leg van Krcmar gooide Brown dusdanig slecht dat hij op zo'n gemiddelde uitkwam. Dat scoren bracht Brown later in de problemen.

- Dit is het speelschema op het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

Al in set twee zag Brown dat Krcmar ongestoord door bleef gooien. De Kroaat pakte die set met een dikke 3-0 en bracht Brown aan het twijfelen. In de derde set ging Brown weliswaar beter scoren, maar dat leverde nog altijd geen leg op. Krcmar won ook set drie met 3-0. Brown kwam pas in set vier weer op het scorebord.

Krcmar tegen Van Duijvenbode

Brown herstelde iets van zijn slechte tweede en derde set. Hij sleepte er een beslissende leg uit, die hij wel verloor van Krcmar. De Kroaat moet dus tegen Van Duijvenbode in de tweede ronde. Die wedstrijd is vrijdagmiddag.

Blessure Van Duijvenbode

Van Duijvenbode gaat wel met een blessure naar het WK darts. Hij vertelde er het volgende over: