Dirk van Duijvenbode legt zijn blessure uit: 'Ik kon mijn arm niet meer strekken'
i

Getty Images

Dirk van Duijvenbode legt zijn blessure uit: 'Ik kon mijn arm niet meer strekken'

Rick Kraaijeveld • 21:40, 19-12-2023 / Laatste Update: 15:19, 07-01-2024

Dirk van Duijvenbode zit aan tafel bij Viaplay als analist bij het WK darts. Presentator Bart Nolles zat daar met hem en vroeg hem naar zijn blessure. Hij legde uit hoe zwaar het was, en wat de verwachtingen zijn. Die zijn gelukkig beter dan op voorhand gedacht, er was namelijk een scenario waarin Van Duijvenbode risico liep om niet voor de volle 100% te herstellen.

Van Duijvenbode gaat het WK starten met een blessure aan zijn schouder. Tot op de dag van vandaag is het hem nog niet duidelijk hoe hij die heeft opgelopen. "Weet niet hoe ik de blessure heb opgelopen. Ik had in dat gebied al wel last, maar kon niet uitleggen wat het was. Na de Grand Prix vloog ik terug en lag denk ik in een verkeerde houding met mijn nek. Weer een behandeling gedaan, wat niet zo lekker voelde. In mijn de trainingsruimte om te gooien en ik kreeg mijn arm niet meer in 90 graden, kreeg hem niet eens meer recht."

Dit is het speelschema van het WK darts

Dit is het prijzengeld van het WK darts

Op onderzoek uit

Een onzekere tijd brak aan voor de darter, waarin hij hard op zoek was naar een diagnose. Uiteindelijk kwam die. "Er zaten wat ernstige scenario's bij, zenuwschade en dat soort dingen. Dat was het uiteindelijk niet, de oorzaak was dus minder dan dat het had kunnen zijn. Dat was een erg lang herstel geweest, met nog maar de vraag of ik voor de 100% terug kon komen. Dat was het gelukkig niet."

Op de vraag of hij gewoon nog kon darten, was hij duidelijk: hij kan gewoon blijven darten. "Ik kan nog niet zo lang darten als dat ik zelf zou willen. 2 uur is wel een beetje mijn limiet. Dat is al behoorlijk want eerst kon dat echt niet. Ik ben nu druk bezig al die spieren eromheen ook weer sterk te maken. Het gaat gelukkig allemaal steeds beter." Voor de zekerheid neemt Aubergenius nog wel een brace mee, mocht het nodig zijn.