Dit is het programma van de Grand Slam of Darts op maandag: 2 shoot-outs voor de volgende ronde
i

PDC

Dit is het programma van de Grand Slam of Darts op maandag: 2 shoot-outs voor de volgende ronde

Martijn Baars • 09:17, 13-11-2023 / Laatste Update: 19:20, 04-01-2024

De Grand Slam of Darts gaat maandagavond verder met de laatste groepswedstrijden in de groepen A tot en met D. We gaan 3 Nederlanders in actie zien, waarvan alleen Dirk van Duijvenbode nog kans maakt op de volgende ronde. Gian van Veen en Berry van Peer spelen nog voor hun eer. Ook zijn er 2 shoot-outs gepland, waarbij de winnaar van die partijen naar de volgende ronde gaat en de verliezer is uitgeschakeld.

Check hier de stand in de Grand Slam of Darts. Groepen E tot en met H spelen op dinsdagavond hun laatste wedstrijden.

Programma Grand Slam of Darts maandag

Gerwyn Price - Gian van Veen

Price is al door naar de volgende ronde en Van Veen is al uitgeschakeld. Deze wedstrijd gaat in principe nergens meer om.

Josh Rock - Berry van Peer

Rock is al door naar de volgende ronde en Van Peer is al uitgeschakeld. Deze wedstrijd gaat in principe nergens meer om.

Gary Anderson - Steve Lennon

De strijd in Groep C is superspannend! Alle 4 de darters kunnen nog door. Luke Humphries staat er het beste voor, met 4 punten uit z'n 2 duels. Van Duijvenbode en Anderson volgen met 2 punten, maar de Nederlanders speelt tegen Humphries. Het lijkt erop dat de winnaar van Anderson-Lennon door mag. Zeker als Anderson wint, ligt de druk vol op Van Duijvenbode.

Luke Humphries - Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode staat er goed voor, maar moet wel tegen de koploper van Groep C in Luke Humphries. De wedstrijd hiervoor, tussen Gary Anderson en Steve Lennon, geeft de Nederlander het uitzicht wat hij moet gooien. Wint Anderson, dan zal ook Van Duijvenbode móéten winnen van Humphries. Wint Lennon, dan is een kleine nederlaag tegen Humphries ook voldoende.

Nathan Rafferty - Ryan Searle

De eerste shoot-out van de avond is halverwege gepland. Nathan Rafferty en Ryan Searle gaan in een rechtstreeks duel bepalen wie door mag naar de volgende ronde. De verliezer is automatisch uitgeschakeld, ongeacht wat de uitslag wordt.

Krzysztof Ratajski - Nathan Girvan

Zowel Ratajski als Girvan móét winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde. Maar beide darters zijn daarbij ook afhankelijk wat het resultaat wordt bij Michael Smith tegen James Wade. Ratajski staat er met 2 punten het beste voor. Girvan heeft eigenlijk alleen nog een kans als hij dik wint van de Pool, aangezien hij nog op 0 punten staat en een legsaldo van -6 heeft.

Michael Smith - James Wade

Michael Smith is zo goed als zeker van de volgende ronde, maar moet oppassen dat hij niet dik verliest van James Wade. Gebeurt dat wel én wint Ratajski met minstens 5-2, dan kan ook de wereldkampioen er nog uitvliegen. Een kleine nederlaag is voor Smith geen ramp, dan is hij zo goed als zeker alsnog door. Wint hij van Wade, dan is het voor Wade weer afhankelijk van wat Ratajski tegen Girvan doet.

Jonny Clayton - Chris Dobey

De laatste wedstrijd van de avond is ook weer een shoot-out. Óf Jonny Clayton, óf Chris Dobey gaat naar de volgende ronde. De verliezer van hun onderlinge pot is automatisch uitgeschakeld.