Dolgelukkige Raymond van Barneveld in de wolken: 'Ik zei: je hebt mijn leven gered'
Raymond van Barneveld op het WK darts. © Pro Shots

Dolgelukkige Raymond van Barneveld in de wolken: 'Ik zei: je hebt mijn leven gered'

10:54, 19-03-2024 / Laatste Update: 10:55, 19-03-2024

Raymond van Barneveld won maandag Players Championship 5, zijn eerste PDC-titel in drie jaar tijd. De vijfvoudig wereldkampioen heeft dat volgens hemzelf allemaal te danken aan zijn pijlenfabrikant Target. Die hebben de perfecte dart aangeleverd, nog perfecter dan het setje op het WK.

Op het WK, waar Barney strandde bij de laatste 16, was Van Barneveld ook al helemaal verliefd op zijn nieuwe pijlen. Sinds die tijd speelt de Nederlander met pijlen waarvan de shaft en flight aan elkaar vast zitten. Toch was hij nog niet helemaal tevreden; hij wilde een langere flight. Die kreeg hij vorige week aangeleverd en dus zit alles als gegoten. Met winst op PC5 als bewijs.

"Ik sprak net Gary Plummer van Target (de voorzitter, red.) en heb hem gezegd: 'je hebt echt m’n leven gered'. Hij vroeg: ’hoe bedoel je?’ Ik zei: ’dit is wat ik wil, joh.’ Ik hoef nergens meer naar te kijken. Het gaat gewoon waanzinnig", verzekerde Van Barneveld tegenover De Telegraaf.

Toekomst

Van Barneveld is dus helemaal happy en dat biedt perspectief voor de toekomst. Zo zette hij een belangrijke stap om aanwezig te zijn op grote televisietoernooien. "Dit geeft een ontzettende boost en voelt waanzinnig, laat dat duidelijk zijn. Want daar doe je het allemaal voor", bevestigde hij. "Ik heb drie jaar moeten wachten om eindelijk weer eens een keer de beste te zijn."

Van Barneveld geeft volgens hemzelf 'een signaal' af naar de andere darters. "Ik word volgende maand 57 en denk niet dat er veel mensen zijn die op deze leeftijd nog een ProTour winnen. Daar ben ik best wel dankbaar voor", aldus Barney, die met veel vertrouwen naar de volgende toernooien gaat. "Mijn leven is darts, al 40 jaar. Ik probeer jongeren te helpen beter te worden, maar wil zelf ook nog heel graag. Daarom betekent deze overwinning heel veel voor me."