Droom van publiekslieveling Danny Jansen gestopt door slordige Krzysztof Ratajski
i

Pro Shots

Droom van publiekslieveling Danny Jansen gestopt door slordige Krzysztof Ratajski

Pim Huberts • 15:30, 22-12-2022

Danny Jansen heeft in de 2e ronde van het PDC WK darts verloren van de Pool Krzysztof Ratajski. De 20-jarige publiekslieveling kreeg kansen genoeg van de slordige Ratajski, maar zag zijn dartsdroom beëindigd worden. 'The Polish Eagle' won met 3-1 in sets.

'The Mullet' genoot volop van zijn walk-on en gooide al glimlachend zijn handen in de lucht met een rock-gebaar. Een kus van zijn Amerikaanse vriendin en een handdruk van zijn vader gaf hem de ultieme energie om te knallen. In de 1e leg begon de boer dan ook geweldig: een 116-finish voor de break.

Daarna ging het toch mis. Jansen verzwakte, kreeg nog wat kansjes, en verloor tóch de 1e set (3-1). Wat doe je dan in de 2e set? Juist, dan win je gewoon effe 3-0 in legs en laat je de 'Polish Eagle' even afkoelen.

Koelbloedige Ratajski

In de 3e set ging het mis. Ratajski was zo erg afgekoeld door Jansen dat hij koelbloedig de dubbels raak prikte. Opnieuw kreeg de Holtenaar genoeg kansen, maar de nummer 19 van de wereld vertrok geen spier en maakte 2-1 in sets via tops.

In de laatste set kon Jansen het niveau niet meer bijhouden. De man die het matje weer helemaal populair maakte, zag Ratajski dubbel 8 gooien voor de winst: 3-1.