Enorme sensatie op WK darts: Peter Wright vliegt er al in tweede ronde uit
i

Getty Images

Enorme sensatie op WK darts: Peter Wright vliegt er al in tweede ronde uit

Martijn Baars • 00:31, 21-12-2023 / Laatste Update: 22:14, 07-01-2024

Peter Wright ligt uit het WK darts. De tweevoudig wereldkampioen gooide dramatisch tegen Jim Williams in zijn eerste partij op dit WK. Hij wisselde continu met zijn materiaal en dat kostte hem dit WK wél de kop. Tijdens de afgelopen WK's kwam Wright er vroeg in het toernooi telkens mee weg, maar Williams strafte het wel af. Het werd zelfs een echte afstraffing: 3-0 in sets voor de darter met kuif uit Wales.

In zes legs had Wright al drie verschillende setjes pijlen gebruikt. Het is wel zijn trademark, om veel met zijn materiaal te experimenteren. Maar dit keer was geen enkel setje goed genoeg. De eerste twee sets leek Wright nog wel aan te kunnen haken, maar kwam hij telkens in het slot van de set tekort.

Raymond van Barneveld

De uitschakeling van Wright betekent op papier goed nieuws voor Raymond van Barneveld. De Nederlander zou in de derde ronde tegen Wright gemoeten hebben, maar treft nu dus eventueel Jim Williams. De Welshman gooide ook matig, maar goed genoeg om voor dé sensatie van dit WK te zorgen.

Eerst tegen Szaganski

Van Barneveld moet wel eerst nog zijn partij winnen van Radek Szaganski in de tweede ronde. Die wedstrijd is vrijdagmiddag 22 december.