Gary Anderson troeft Gerwyn Price af in spektakelstuk op de Grand Slam of Darts
i

Kieran Cleeves/PDC

Gary Anderson troeft Gerwyn Price af in spektakelstuk op de Grand Slam of Darts

Rick Kraaijeveld • 00:04, 16-11-2023 / Laatste Update: 19:19, 04-01-2024

Gary Anderson heeft in een waar spektakelstuk gewonnen van Gerwyn Price. In een zinderend potje won hij 9-6 bij de 8e finales van de Grand Slam of Darts. De tegenstander van de Schot is nog niet bekend, dat wordt of Luke Humphries of Ryan Searle.

Gary Anderson en Gerwyn Price moest het spektakelstuk worden van de avond en dat maakten ze, zeker in de 1e sessie, waar. Op hoog tempo, met hoge scores en mooie finishes brachten zij veel geweld. Er was veel geluid en de mannen waren gebrand om te winnen, gezien de spanningen die tussen de 2 spelen. Ze gingen de break in met 3-2 voor Anderson.

De heren gingen daarna gewoon vrolijk verder met het spektakel. Ze misten allebei maar weinig en gunden elkaar bijna geen kansen. Toch was Anderson weer net wat beter en stond hij met 2 legs voor bij de break: 6-4. Vanaf toen was hij helemaal los.

Anderson stoomde door en het momentum was volledig aan zijn zijde. Beide mannen gooiden een gemiddelde dik boven de 100, maar Price was net niet sterk genoeg in het finishen. Anderson kon bij 9-6 de wedstrijd beslissen en deed dat ook door dubbel 6 te gooien. Hij is door naar de kwartfinale!