Geïrriteerde Keane Barry mag tegen Michael van Gerwen op WK darts na zege op Filipijn
i

Getty Images

Geïrriteerde Keane Barry mag tegen Michael van Gerwen op WK darts na zege op Filipijn

Martijn Baars • 23:35, 16-12-2023 / Laatste Update: 09:32, 05-01-2024

Keane Barry heeft geheel volgens de verwachting de tweede ronde van het WK darts bereikt. De jonge Ier moest 'even' winnen van de Filipijnse darter Reynaldo Rivera. Dat deed hij met 3-1 in sets, maar 'gemakkelijk' ging het niet. Hij ergerde zich groen en geel aan Rivera en liet dat ook merken in zijn mimiek. Toch mag Barry zich melden als tegenstander van Michael van Gerwen in de tweede ronde.

- Dit is het speelschema van het WK darts

De 44-jarige Rivera was het tegenovergesteld van waar Barry graag tegen gooit. Dynamite is gebaat bij snelle gooiers, maar kwam met Rivera een hele trage darter tegen. Daar moest Barry dus mee dealen en dat gegeven kostte hem de eerste leg van de wedstrijd. Barry, die op het vorige WK nog verrast werd in de eerste ronde door de Zuid-Afrikaan Grant Samson, liet zich niet uit het veld slaan en pakte alsnog de eerste set.

Barry ergert zich aan Rivera

De tweede set ging eigenlijk hetzelfde: Rivera pakte de eerste leg, kreeg twee volle beurten om ook op 2-0 te komen, maar miste zijn dubbels. Barry stapte in, maakte er 1-1 van en pakte vervolgens de tweede set met 3-2. Bijna boos liep hij daarna het podium af. Hij stond dan weliswaar 2-0 in sets voor, maar hij ergerde zich kapot aan zijn trage tegenstander. En dat was precies waar Rivera mee door bleef gaan.

Rivera pakt mooie set

Rivera liet zien dat hij in ieder geval scorend zijn Ierse tegenstander de baas was. Barry bleef zich ergeren en daar plukte de Filipijn de vruchten van. Hij won de derde set met 3-0 en ging op jacht naar een gelijkmakende set om er een stunt uit te peuren. Met 100 gemiddeld in die derde set hoopte hij de basis te hebben gelegd.

Liever tegen Van Gerwen dan tegen Rivera

Maar hij pakte niet echt lekker door, waardoor Barry weer in kon stappen. Hij kwam met 2-0 voor in de vierde set en voelde zich ineens weer comfortabel. Met veel scorende triples verzekerde hij zich toch van die wedstrijd tegen Michael van Gerwen op dinsdagavond. Dan zal hij zich ongetwijfeld beter voelen dan nu. En Van Gerwen ook, want die houdt ook van snelle spelers.