Gepikeerde Dirk van Duijvenbode met blessure naar WK: ‘Hij zit er nog’
i

Getty Images

Gepikeerde Dirk van Duijvenbode met blessure naar WK: ‘Hij zit er nog’

Emiel Versteeg • 07:00, 13-12-2023 / Laatste Update: 12:35, 08-01-2024

Dirk van Duijvenbode mag op vrijdag 22 december aantreden voor zijn eerste partij op het WK darts van 2024. 'Aubergenius' beleefde een prima jaar, maar liep vlak voor de start van het WK tegen een blessure aan.

Van Duijvenbode gaat voor de vijfde keer naar het WK in Londen. Zijn beste resultaat op het WK was in 2021 toen hij de kwartfinale bereikte. Dit jaar lijkt het lastig te worden voor de geblesseerde darter die eerst Keegan Brown of Boris Krcmar moet verslaan op vrijdag 22 december en daarna Gary Anderson kan tegenkomen in de derde ronde.

Blessure zorgt voor frustratie

De gemoedstoestand van Van Duijvenbode is wel eens beter geweest in aanloop naar een belangrijke toernooi. "Ik wil het niet over mijn blessure hebben. Ja hij zit er nog, het is mijn schouderblad. Ik weet niet waar het vandaan komt." Meer wil de darter er niet over zeggen. Van Duijvenbode is daarom realistisch en verwacht niet dat hij de halve finale zal halen in zijn kwart.

Lees ook: dit is het speelschema op het WK darts

Bekijk hieronder een interview met Dirk van Duijvenbode, waarin vooruitblikt op het aanstaande WK en hij kort ingaat op de geboorte van zijn zoon Levi.

Tekst gaat verder onder video

‘Darten staat niet meer op 1’

Van Duijvenbode gaat na het interview op camera wat verder in op zijn nog prille vaderschap: "Het is gewoon een goede motivatie voor het leven. Darten staat niet meer op 1, dat is nu altijd je kind. Je wil gewoon een goede toekomst voor hem kunnen realiseren en daar ben ik nu mee bezig."

Lees ook: dit is het prijzengeld op het WK darts

Voor Van Duijvenbode is het nu ook een drijfveer tijdens een lastige periode met zijn blessure. "Er doorheen helpen is wat overdreven, maar het houdt je toch wat positiever en gemotiveerder. Ik zou sowieso naar het WK zijn gegaan, maar dit is wel een drijfveer voor de lange termijn. Het is ook mijn angst voor de lange termijn, als mijn carrière nu stopt moet ik toch ergens anders succesvol in worden voor hem. Maar dat komt ook wel goed."