Gerwyn Price houdt enorm jankverhaal: 'Zou niet meedoen aan het WK'
i

Getty Images

Gerwyn Price houdt enorm jankverhaal: 'Zou niet meedoen aan het WK'

Bart van der Wijst • 02:13, 19-12-2023 / Laatste Update: 18:23, 05-01-2024

Gerwyn Price won maandagavond erg eenvoudig van Connor Scutt op het WK darts. Het was voor de eerste keer dat de Welshman terug was in het Alexandra Palace na zijn gestoorde uitschakeling vorig jaar. Tegen Gabriel Clemens droeg Price een koptelefoon, iets wat dit jaar is verboden. Die wedstrijd zorgde bij Price voor twijfels om wel af te reizen, zei hij bij Sky Sports.

"Het publiek was fantastisch. Ik kwam naar Ally Pally met de gedachten dat iedereen tegen me ze zou zijn, net als vorig jaar. Maar ze waren briljant - heel het jaar. Ik was een beetje ongerust, wist niet wat er vandaag zou gebeuren, maar fair play naar hen."

Terugkeer

De verslaggever van Sky vroeg hem vervolgens hoe bang hij was om terug te keren in het Alexandra Palace. "Ik was gisteren (zondag, red.) om 18.00 uur nog thuis en zou waarschijnlijk niet meedoen aan het toernooi", sprak Price. "Rond deze tijd gisteren was ik nog niet eens onderweg, maar ik ben blij dat het publiek goed was vandaag en als ze zo blijven, zie ik geen reden waarom ik (het toernooi, red.) niet kan winnen."

- Dit is het speelschema op het WK darts

- Dit is het prijzengeld op het WK darts

De verslaggeefster vergat vervolgens te vragen waarom Price niet mee zou doen, dat werd niet echt duidelijk. Ze bedankte hem en wenste hem succes. In de volgende ronde speelt Price tegen Brendan Dolan of Mickey Mansell/Xiao-Chen Zong.

Het interview van Price bij Sky Sports:

"I was still in the house yesterday at 6 o'clock & I probably wasn't going to play in the tournament"

Gerwyn Price reveals he almost dropped out of the World Darts Championship. pic.twitter.com/OUYYWz28Ei

— Sky Sports Darts (@SkySportsDarts) December 18, 2023