'Gerwyn Price wordt verboden zijn koptelefoon op te doen bij Premier League Darts'
i

Getty Images

'Gerwyn Price wordt verboden zijn koptelefoon op te doen bij Premier League Darts'

Rick Kraaijeveld • 23:03, 29-01-2023 / Laatste Update: 06:34, 12-12-2023

Bij het WK deed Gerwyn Price nogal wat stof opwaaien, door te zeggen dat hij een koptelefoon op zou doen in Ally Pally om het geluid van het publiek te dempen. Hij deed dit nog echt ook. Nu zegt Daily Star Sport dat de PDC een nieuwe regel gemaakt heeft, waarbij het verboden wordt om zo'n koptelefoon te dragen op het podium.

"Het is niet toegestaan voor spelers om oordoppen, koptelefoons te dragen tijdens het bullen en tijdens de wedstrijd", valt er volgens de website de nieuwe regel 5.17.4 van de Darts Regulation Authority. Oordopjes tegen gehoorschade, in ear zijn nog wel toegestaan. Deze zijn ook frequenter gebruikt, door bijvoorbeeld Raymond van Barneveld.

Door deze nieuwe regel kan hij niet nogmaals de koptelefoon opzetten bij de Premier League Darts, die vanaf donderdag begint.

WK

Price schokte de dartwereld door in de wedstrijd tegen de Duitser Gabriel Clemens te oorkappen te dragen. Het zorgde er voor dat er nog meer kritiek kwam op de al meermaals bekritiseerde Welshman. Wat ook niet meehielp is dat hij de wedstrijd verloor.