Het gaat slecht met 2 bekende Nederlandse darters op Q-School
i

BSR Agency

Het gaat slecht met 2 bekende Nederlandse darters op Q-School

Martijn Baars • 13:38, 15-02-2021 / Laatste Update: 19:22, 04-01-2024

Alle dartsogen zijn de afgelopen dagen en in ieder geval tot en met komende woensdag gericht op Raymond van Barneveld. Nederlands' bekendste darter probeert namelijk op Q-School zijn tourkaart bij de PDC te pakken en daarmee een rentree te maken als profdarter. Maar ondertussen doen er nog 45 landgenoten een gooi naar de 12 beschikbare tourkaarten. Bij 2 van hen gaat het uitzonderlijk slecht.

Nederland is prima vertegenwoordigd in het Duitse Niedernhausen, maar dat betekent ook dat het voor veel landgenoten ook einde verhaal is na woensdag. Dan is Q-School afgelopen en zijn de 12 kaarten verdeeld. Het ziet er voor 2 bekende Nederlandse darters nu al heel slecht uit. Benito van de Pas en Christian Kist staan namelijk na 2 van de 4 dagen nog steeds op 0 punten.

Dagzege enige mogelijkheid

Van de Pas verloor dinsdag meteen in zijn eerste partij met 6-4 van Stefan Bellmont. Kist ging er met dezelfde cijfers vanaf tegen John Michael. Beide darters staan dus nog steeds op 0 punten en hebben nu al bijna een wonder nodig om nog een tourkaart te pakken. Sterker nog: de kans dat ze het via de 'Order of Merit' nog halen, is nihil. Alleen een dagzege, en daarmee een verzekerde tourkaart, is voldoende om die tourkaart te krijgen en bij de PDC te mogen blijven gooien.

Van de Pas en Kist

Mogelijk zijn 2 finaleplekken ook nog net genoeg. Maar met elk ander resultaat is het waarschijnlijk klaar. Van de Pas is best wel bekend. In 2019 haalde hij nog de laatste 16 op het WK darts. Ook stond hij bijvoorbeeld op de World Grand Prix en de Players Championship Finals al eens in de kwartfinale. Kist won in 2012 het WK bij de BDO, maar haalde sinds zijn overstap naar de PDC maar weinig resultaten.