Hoofdschuddende Michael Smith naar halve finale PDC WK, Bunting vechtend ten onder
i

PDC

Hoofdschuddende Michael Smith naar halve finale PDC WK, Bunting vechtend ten onder

Pim Huberts • 18:17, 01-01-2023 / Laatste Update: 14:05, 07-01-2024

Michael Smith heeft voor de 3e keer in zijn carrière de halve finale bereikt van het PDC WK. In de kwartfinale tegen landgenoot Stephen Bunting leek het bijna alsof Smith de wedstrijd niet wílde winnen. Na een vroege voorsprong won hij toch met 5-3 in sets.

Smith kwam op 4-1, maar gaf aan alles en iedereen aan dat-ie de wedstrijd nog niet kon afmaken. Bunting kreeg kansen om terug te komen. Het vertrouwen dat de Engelsman voelde in de 1e 2 sets, waarin hij een 160-finish gooide, kwam terug.

Hoewel Bunting een geweldig setgemiddelde gooide van 111, miste Smith vrijwel niets in de 4e set. Smith pakte bijna iedere kans. Bunting miste veel en werd gekraakt door zijn tegenstander. De druk en de zenuwen leken te groot. In de 5e set kreeg Bunting zelfs met 3-0 in legs om zijn oren: 4-1 in sets.

Publiek juicht Bunting toe

Toch vond Bunting zijn vertrouwen iets terug. Smith stapte wat terug, zo leek het, en verloor de set dit keer met 3-0 in legs van Bunting (4-2). "Tu-tu-tu-du Stephen Bunting", ging het het publiek dat graag nog even bleef zitten.

Smith - die al 2 WK-finales verloor - was zeker niet opperbest en dat vond Bunting maar lastig. Op de cruciale momenten werden pijlen gemist. Toch miste Smith nog veel meer. Hij gooide zijn pijlen zonder enige passie. Bunting kwam op 4-3 waarna Smith snelde naar zijn broodnodige pauze.

Passie

De passie en het 180-kanon leken terug bij Smith. Zijn tegenstander miste en Smith leek met een 82-finish de comeback te maken. Na een hele hoop gezucht, gesteun en geklaag won hij uiteindelijk met 5-3 in sets via dubbel 10.

Halve finale

Smith speelt in de halve finale tegen Gerwyn Price of Gabriel Clemens, een kwartfinale die zondagavond gespeeld wordt.