Huh?! Radek Szaganski krijgt PDC-tourcard als hij zondag NIET meedoet bij Q-School
i

Getty Images

Huh?! Radek Szaganski krijgt PDC-tourcard als hij zondag NIET meedoet bij Q-School

Marcel Roes • 23:18, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:54, 15-01-2024

Terwijl paniekerige darters zondag op de slotdag van de Q-School nog een laatste wanhoopspoging doen om een PDC-tourcard te behalen, kan Radek Szaganski beter in zijn nest blijven liggen. Door een gekke speling van het lot is het voor de Pool verstandig om zondag NIET aan de oche te verschijnen. Is hij absent, dan rolt die felbegeerde tourcard vanzelf naar hem toe.

Hoe dat zit? Szaganski staat op de Order of Merit van de Q-School op plek 3, met 7 punten. Hij staat er goed voor om na de slotdag een tourcard te verdienen, maar er is nog een kansje dat het fout gaat. Zeker als hij keihard onderuit gaat, laten we zeggen met 6-0. Want dan wordt zijn legsaldo zwakker.

Afmelden

Als hij gewoonweg niet komt opdagen zondag, dan blijft zijn legsaldo +35. En dan zal hij sowieso hoog genoeg blijven staat om die tourcard te krijgen. Als de Pool dus slim is, neemt hij zaterdagavond nog wat drankjes en wat hapjes uit het hotelrestaurant die er bedenkelijk uitzien. En dan kan-ie zich zondag met buikpijn afmelden.

Szaganski deed mee aan het WK darts 2024. Hij verloor in de 2e ronde van Raymond van Barneveld.

- Lees ook: Hoe werkt die Q School ook alweer?