Indrukwekkende Raymond van Barneveld bijna verzekerd van laatste fase Q-School
i

BSR Agency

Indrukwekkende Raymond van Barneveld bijna verzekerd van laatste fase Q-School

Martijn Baars • 17:27, 09-02-2021 / Laatste Update: 05:55, 05-01-2024

Raymond van Barneveld heeft op indrukwekkende wijze Stage One van Q-School overleefd. Tenminste, als er niet nog een negatief wonder gebeurt woensdag. De Nederlandse oud-wereldkampioen gooide dinsdag in liefst 2 van zijn 5 wedstrijden een gemiddelde van 100+ en mag zich waarschijnlijk vanaf zondag gaan melden voor de strijd om een tourkaart bij de PDC.

Van Barneveld versloeg op de weg naar de kwartfinale Niko Springer (6-3), landgenoot Kristiaan de Boer (6-3), het Duitse supertalent Nico Kurz (6-3), nog een landgenoot in Jeffrey van Egdam. Vooral de wedstrijd tegen De Boer was 'bijzonder', want tijdens die partij ging ineens het alarm in de zaal af en moesten alle darters en officials naar buiten.

Veel punten erbij

In de kwartfinale trof hij de Oostenrijkse darter Michael Rasztovits. Daar was hij echter niet tegen opgewassen, waardoor hij niet rechtstreeks naar de Final Stage gaat. Wel krijgt hij door het halen van de kwartfinale een shitload aan punten, waardoor hij op basis van de ranglijst de Final Stage eigenlijk al niet meer mis kan lopen.

Genoeg punten

Maandag was Barney al goed begonnen aan Q-School door op de eerste dag meteen de achtste finales te halen. Door zijn goede prestaties op dag 2 is de Nederlander ook qua punten vrijwel zeker van een plekje in de Final Stage. Een rondje of 2 overleven op woensdag zou 100% zeker genoeg moeten zijn.

Lees ook: zo werkt Q-School 2021

Tourkaart bij de PDC

Die Final Stage begint vanaf zondag en gaat direct om een tourkaart. Win je 1 van de 4 dagen, dan mag je de komende 2 jaar automatisch meedoen aan alle grote toernooien van de PDC. Daarnaast blijven er nog een handvol kaarten over voor de spelers die over de 4 dagen van de Final Stage het constantst spelen.