James Wade door naar de kwartfinale Grand Slam of Darts na twijfelende eerste sessie

Rick Kraaijeveld • 23:05, 15-11-2023 / Laatste Update: 13:43, 07-01-2024

James Wade heeft de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt. Hij won in de 8e finales van landgenoot Chris Dobey met 10-8. De 1e sessie had hij wat moeite met Dobey maar hij herpakte zich op tijd.

De 1e sessie van de partij ging erg gelijk op, Wade brak de wedstrijd gelijk open en kwam 2-0 voor. Toch ging The Machine geïrriteerd van het podium, omdat aan het eind van de sessie Dobey met een 3-2-voorsprong op het bord stond. Er stond wat te doen voor Wade in de 2e sessie.

Identieke wijze

Wade pakte 2 keer achter elkaar een leg en gooide 103 op identieke wijze bij beide legs uit. Het was duidelijk dat er wat loskwam bij de Engelsman, want bij de laatste leg van sessie 2 ging hij volledig uit zijn dak.

Wade was in het 3e bedrijf los: hij liep weg van Dobey en trok de wedstrijd naar zich toe. Op een cruciaal moment brak hij Dobey met een 12-darter: 8-5. Hij dacht het wel geregeld te hebben, maar Dobey kwam terug van een 9-5-achterstand tot 9-8. Daar schrok Wade een beetje van en gooide zich gauw op een finish, maar hij gooide 7(!) pijlen mis op 41. Dobey kon dus op gelijke hoogte komen, maar gooide ook mis. Dat liet Wade zich niet nogmaals vertellen en gooide Dobey naar huis.