Jeffrey de Graaf met volgende sensatie op WK darts: Zweedse Nederlander gooit Jose De Sousa naar huis
i

PDC

Jeffrey de Graaf met volgende sensatie op WK darts: Zweedse Nederlander gooit Jose De Sousa naar huis

Martijn Baars • 17:10, 22-12-2023 / Laatste Update: 09:30, 07-01-2024

Jeffrey de Graaf heeft een ongelofelijke prestatie geleverd op het WK darts. De Zweedse Nederlander gooide vrijdagmiddag de als 25e geplaatste Jose De Sousa naar huis. Na zijn ultieme comeback tegen Ritchie Edhouse in de eerste ronde was nu de Portugese 'Special One' de pineut. De Graaf speelt na de kerst gewoon nog steeds in Ally Pally! Dan speelt hij in de derde ronde tegen Rob Cross.

De Graaf deed de perfecte dingen op de goede momenten. Zo pakte hij in leg 11 de eerste break van de hele wedstrijd. Daarmee legde hij de basis om in set 3 op voorsprong te komen en die te verzilveren. Vanaf die 2-1 in sets mocht De Graaf zelf beginnen aan de potentiële 3 legs in die set. Die gooide de Zweedse Nederlander helemaal goed uit. Met een 10-darter brak hij De Sousa en vervolgens gooide hij de wedstrijd heel kalm uit.

Tegen Rob Cross

Wel moest De Graaf even vrezen dat hij na die break met een 10-darter een 170-finish om z'n oren kreeg van De Sousa. Maar de Portugees miste de bullseye, waarna De Graaf dubbel-8 meteen uitgooide voor de wedstrijd. In de derde ronde, die na Kerstmis wordt gespeeld, speelt De Graaf tegen Rob Cross. Voltage won in zijn tweede ronde makkelijk van de Fransman Thibault Tricole.

Verrassingen

De Sousa is al de zoveelste geplaatste speler die vroegtijdig naar huis moet. Eerder vlogen ook Peter Wright, James Wade, Andrew Gilding en Danny Noppert naar huis.