WK darts | Vlaggetje achter naam van darter Jeffrey de Graaf verandert tijdens wedstrijd van Nederland in Zweden
i

Getty Images

WK darts | Vlaggetje achter naam van darter Jeffrey de Graaf verandert tijdens wedstrijd van Nederland in Zweden

Martijn Baars • 16:16, 19-12-2023 / Laatste Update: 14:22, 05-01-2024

De productie van de uitzending van het WK darts dinsdagmiddag maakten een foutje. Tijdens de wedstrijd van Jeffrey de Graaf tegen Ritchie Edhouse wisten de mensen achter de knoppen even niet wat ze met De Graaf aan moesten. De Graaf is een geboren en getogen Nederlander, maar woont al vijf jaar in Zweden. Officieel is hij dus een Zweed, maar daar waren ze bij de productie nog niet helemaal achter.

In de eerste set stond er namelijk nog een Nederlands vlaggetje achter de naam van De Graaf. Volgens de PDC is De Graaf echter een Zweed, omdát hij dus al meer dan vijf jaar in Stockholm woont. In de praktijk wacht De Graaf nog op zijn Zweedse paspoort, dat hij dit jaar aanvroeg. Maar voor de dartwereld is hij wel al een Zweed. Een dingetje dat tijdens de eerste pauze werd hersteld.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Liveblog

Bij het begin van de tweede set stond er namelijk weer een Zweeds vlaggetje achter de naam van De Graaf. Volg de wedstrijd van De Graaf tegen Edhouse in ons liveblog hieronder.

Voelt zich Nederlands

Overigens voelt De Graaf zich nog Nederlands, zo zei hij in een interview met Viaplay voorafgaand aan zijn wedstrijd op het WK darts. Hij draagt ook een dartshirt met beide landen erop vertegenwoordigd. In de ene zij staat de vlag van Zweden, in de andere zij de vlag van Nederland. De accenten op zijn shirt zijn ook oranje.

Samenvatting van Jeffrey de Graaf tegen Ritchie Edhouse: