Jermaine Wattimena over partij tegen Fallon Sherrock: 'Dat was wel effe lekker'
i

Getty Images

Jermaine Wattimena over partij tegen Fallon Sherrock: 'Dat was wel effe lekker'

Bart van der Wijst • 00:34, 18-12-2023 / Laatste Update: 12:00, 07-01-2024

Jermaine Wattimena won zondagavond op het WK zijn partij tegen Fallon Sherrock. Zo overleefde The Machine Gun de eerste ronde in Alexandra Palace. Eigenlijk was hij vanwege zijn talent verplicht om te winnen van een vrouw, maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan (zie Ted Evetts en Mensur Suljovic op het WK van 2020). Na afloop stond Wattimena opgelucht voor de camera bij Viaplay.

"De eerste set verlies je. Zij speelde gigantisch goed met een gemiddelde van 96", begon Wattimena zijn verhaal. "Ik was blij dat ik haar de tweede set meteen brak", aldus de Nederlander, die met 3-1 in sets won.

Publiek

Vooraf wist Wattimena dat het publiek niet achter hem zo ustaan. "Heb vaak tegen Duitsers gespeeld, dus wist wat ik mee zou maken. Wist dat het publiek voor haar was. Maar ben toch wel tevreden met hoe ik gespeeld heb", blikte hij terug.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

"Ik wilde gewoon zo gefocust zijn op deze wedstrijd", ging hij verder. "Deze wilde ik gewoon winnen. Respect voor Fallon, zij is gewoon een goede speelster. Maar deze wilde ik gewoon binnenslepen."

110-finish

Sherrock leek er 2-2 in sets van te maken, maar toen gooide Wattimena een knappe 110-finish. "Zij miste een paar belangrijke pijlen. Die 110 zat er lekker in, dat was wel effe lekker", lachte hij.

Reactie Sherrock

"Het is duidelijk dat ik van slag ben door het resultaat", sprak Sherrock bij de PDC. "Alle eer aan Jermaine, hij was de betere speler van de avond en hij strafte me af op de momenten dat ik miste. Het Ally Pally-podium is een bijzondere plek voor mij en ik kom hier hopelijk terug om hier in de toekomst meer positieve herinneringen te maken."