🎥 | Oeps! Jermaine Wattimena verspreekt zich op WK: 'Luke Hitler'

Bart van der Wijst • 18:34, 18-12-2023 / Laatste Update: 13:33, 07-01-2024

Jermaine Wattimena won zondagavond knap van Fallon Sherrock op het WK darts. Dus mocht hij aanschuiven op de persconferentie na afloop van de partij. Daar was Wattimena nog niet helemaal bij kennis toen hij het had over zijn volgende tegenstander. Met een aparte verspreking tot gevolg.

"Ik moet spelen tegen Luke Hitler", sprak Wattimena, die zich vlug herstelde. "Littler", zei hij vervolgens. Daarmee doelde hij natuurlijk op het 16-jarige supertalent dat ook meedoet aan het WK darts. Toch had Wattimena zijn schema ook niet helemaal scherp, want zijn volgende tegenstander is de Duitser Martin Schindler.

Tweede ronde

Wattimena speelt vrijdagavond tegen Schindler. Beide darters willen graag een nein darter gooien. Degene die doorgaat speelt tegen Danny Noppert of Scott Williams. Komt Wattimena de 16-jarige Littler ook nog ergens tegen in het schema? Zeker, in een mogelijke finale! Maar de kans lijkt groter dat hij hem ergens in of rondom Alexandra Palace ziet.

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

- Dit is het speelschema van het WK darts

Overwinning op Sherrock

Wattimena boekte een prima zege op Sherrock, die natuurlijk de publiekslieveling was in Ally Pally. De Nederlander kwam nog met 1-0 achter, maar hield daarna zijn koppie erbij.